Geef je huid een kans! Maak een afspraak: 06-20071753

Elektrocoagulatie

Heb je last van teleangiëctasieën, couperose, spider naevi (spinnenkopjes), bloedblaartjes of fibroma (steelwratjes)? Ze kunnen de huid aardig ontsieren en je kunt je er zelfs behoorlijk onzeker door voelen. Gelukkig is er een behandeling die goede resultaten geeft: elektrocoagulatie.

De werking van elektrocoagulatie

Bij elektrocoagulatie zet ik via een steriele naald hoogfrequente wisselstroom op een bloedvaatje op de huid. Aan de punt van de naald ontstaat een grote warmte. Je ervaart een warmtesensatie, maar de behandeling is niet pijnlijk. De warmte stolt de eiwitten in het bloed, waarna het bloedvaatje verschrompelt.

Na de behandeling van elektrocoagulatie

Soms ontstaat er een klein korstje, die na een paar dagen vanzelf van de huid valt. De behandelde plek ziet er na afloop enigszins rood uit, maar deze roodheid trekt na enkele uren weer weg.

Elektrocoagulatie kan toegepast worden bij

  • Teleangiëctasieën.
  • Spider naevi (spinnenkopjes).
  • De steeltjes van fibroma (steelwratjes).

Ervaar elektrocoagulatie

Wil je zelf ervaren wat elektrocoagulatie voor jouw huidontsieringen kan doen? In mijn praktijk geef ik alleen behandelingen met elektrocoagulatie in combinatie met producten voor thuisgebruik om het beste resultaat te garanderen. Meer weten?